Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete
Együtt könnyebb!

 Évi adója 1%-ával
kérjük, ne feledkezzen meg rólunk, családjainkról!

Adószámunk: 18559547-1-09

Számlaszámunk:60600084-10022276

Köszönjük!

Gyermekjogokról tanácskoztak

– A gyermeknek joga van anyához és apához, valamint ahhoz, hogy családban növekedjen fel – hangsúlyozta köszöntőjében Ulicsák Péter, Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára a szervezet keddi gyermekjogi konferenciáján Debrecenben.

– A gyermeknek joga van anyához és apához, valamint ahhoz, hogy családban növekedjen fel – hangsúlyozta köszöntőjében Ulicsák Péter, Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára a szervezet keddi gyermekjogi konferenciáján Debrecenben.
http://www.haon.hu/gyermekjogokrol-tanacskoztak/4055682


 

Editor: Dénes

Published: 5 évvel ezelőtt

Átadták az Életmese pályázat díjait 2014.

A magyar kormány számára a két legfontosabb érték a család és a nemzet - hangsúlyozta az eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Mint mondta, Európában példa nélküli családtámogatási rendszert dolgoztak ki azért, mert nyilvánvaló, hogy a nemzet jövője a családokon nyugszik. A családok támogatása éppen ezért nem kegy az állam részéről, hanem a társadalom legalapvetőbb önvédelmi reflexe és a legtermészetesebb érdeke - tette hozzá.

Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete elnöke arról szólt, hogy a pályázatot először hat évvel ezelőtt hirdették meg, ekkor szülőkről, nagyszülőkről és dédszülőkről szóló igaz történeteket vártak minden korosztálytól. Három éve pedig bővítették a pályázatot a kismamák, kispapák visszaemlékezéseivel, azaz a gyermekek felcseperedését elmesélő vidám, kedves történetek témakörével.

Az egyesület elnöke elmondta: fő törekvésük bemutatni a generációk közötti szolidaritást, az együttélés szép példáit, s mindezt a társadalom elé példaképnek állítani. A pályázatra érkezett történetekből idén is kötet készült, amelynek fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A könyvben határon innen és túl élő családok szívhez szóló történetei kaptak helyet, amelyek nem csupán gyönyörködtetnek, de betekintést nyújtanak nemzetünk történelmi sorsfordulóiba is - fogalmazott az elnök.

A 6-10 évesek korcsoportjában első lett Mike Boróka Kézdivásárhelyről (Erdély), a 10-14 évesek között megosztott első helyezést ért el a kürti (Felvidék) Kecskés Martin és a kézdivásárhelyi Mike Bernadett, a harmadik korcsoport győztese a pécsi Árvay Zsófia, míg a 35 éven felettiek nyertese a debreceni Pozsgai Katalin lett. A generációs kategóriában Palik Mátyás Balázs és a nagymamája, Bedő Endréné Gyöngyösről érdemelte ki az elismerést. Emellett különdíjakat és elismerő okleveleket is osztottak a pályázaton résztvevőknek. Az Életmese című pályázat díjait Radnainé Filep Ildikó és Semjén Zsolt adta át.

video linkek: Átadták az Életmese című pályázat díjait

      Az Életmese pályázat díjkiosztó ünnepsége az Országházban

- MTI -

Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete
4031 Debrecen, Angyalföld tér 11. | Tel.: +36 20 312-8584 | E-mail: debreceninagycsaladosok@gmail.com

Minden jog fenntartva! 2014  Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete  |  Powered by GridGuyz | Készítette: megaweb